Wydaję książkę w USA: Fresh from Poland: new vegetarian cooking from the old country

Wydaję książkę w USA: Fresh from Poland: new vegetarian cooking from the old country 1

Małe ogłoszenie — moja debiutancka książka “Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country” ujrzy światło dzienne 17 marca 2020. Zostanie opublikowana w USA i Kanadzie, i będzie dostępna na całym świecie, w tym w Polsce!

W 2017 zostałem nominowany do nagród magazynu Saveur. Ku mojemu niedowierzaniu wygrałem, aż dwie statuetki co było niesamowitym wyróżnieniem (chyba wciąż w to nie wierzę). Niedługo później, 5 grudnia 2017, dostałem maila z propozycją napisania książki. Propozycja pojawiła się nagle i niespodziewanie, wcześniej nawet o tym nie myślałem. Pozostawało to jedynie w sferze marzeń.

Od razu wiedziałem, jak chcę wykorzystać tę szansę. Chciałem opowiedzieć światu o najlepszej rzeczy, jaką Polska ma do zaoferowania — o jedzeniu. Chciałem podkreślić najbardziej rozkoszną części polskiej kuchni, która tak się składa jest wegetariańska.

Polska kuchnia ma wiele do zaoferowania, a mam wrażenie, że świat, ba, sami my Polacy nie jesteśmy tego świadomi. Kasza gryczana, jaglana, buraki, pietruszka (bomba umami!), produkty fermentowane, twaróg! Mógłbym tak długo wymieniać. Na ich podstawie powstało “Fresh from Poland”.

Pisanie jej nauczyło mnie wiele. W pełni odkryłem kim jestem i jak głęboko sięgają moje korzenie. To swego rodzaju list miłosny pełen nostalgicznych wspomnień do tego, co w naszym kraju najpiękniejsze.

Do kupienia, gdzie tylko chcecie m.in.

Amazon US

Amazon UK

Amazon DE

Barnes & Noble

Bookdepository

Świat książki

Wasz,
Rozkoszny

#FreshfromPolandbook

Wydaję książkę w USA: Fresh from Poland: new vegetarian cooking from the old country 2
UDOSTĘPNIJ
Share on facebook
Share on twitter

Leave a Comment